sheltiedagar

Alla inlägg den 26 september 2012

Av sheltiedagar - 26 september 2012 15:37

Har fått höra att man sett björn (!!!!) på gatan närmast sjön!!!! Den traskade i lugn takt... Kan det vara sant???? Mitt i byn liksom... Fast det kanske inte är helt otroligt ändå, åt ena hållet har vi skogsområde med motionsspår och åt andra hållet, förbi hamnen, skog igen... Har ju hört att folk slängt ut matrester på sina baksidor så räv har vi ju. Har ju själv sett den ( dom?) ett par gånger, och så har vi ju säkert kvarglömda soppåsar som folk ställt ut över natten, det lockar ju förståss...
Har funderat mycket på det här med Dimmi , och döm om min förvåning när jag idag ska mata honom och ser hans buröverdel liksom avtagen, på trekvart liksom... Han är ju i vinterbur nu, under tak. Jag har ett tag trott att kanske räven lirkat av överdelen. Det är fullt möjligt, eftersom den ena sektionen han bor i är lite skraltig. En kanin kan inte forcera, men en räv är nog fullt kapabel till det. För att inte säga en bjö... Nä, stopp nu!!!!
Dimmi satt snällt i bara underdelen i dag och väntade på mat! Helt otroligt att han inte smet, men han ville nog inte ut i regnet :)
Hur som, jag är ganska säker på att det måste vara räven som känner doften av kaninragu...
Så,ha med Er vitpeppar burken så att Ni kan kasta det i ansiktet på björnen, ifall han skull komma för nära, eller bara ligg stilla. Kanske dumt att reta upp den med vitpeppar i ögat!

Ovido - Quiz & Flashcards