sheltiedagar

Alla inlägg under juli 2011

Av sheltiedagar - 15 juli 2011 18:24

... så att det bara visslar om det och samtidigt ha en matte som laddar för ÅRETS utställnings helg!! Ingen bra kombination, kan jag säga! Fortfarande dålig pälskvalitet, dålig aptit och allmänt seeeg... Stackars lilla Fröken!

Däremot lever hon upp och blir sitt vanliga glada och galna "jag" när vi träffar och går promenader med lilla Mixa. Skönt att se, annars skulle jag nog bli lite orolig, kommer inte ihåg att Wilma var så här, men det var hon nog! Jo, det var hon, helt klart!

Hur som helst så behöver Alice Mixa, hon lever helt klart upp på dessa möten och röjer loss - rejält!

Idag "ringtränade" vi lite. Hon är jätteduktig och vet precis vad som väntas av henne. Så duktig liten Tjej! Kloklippning, trimmning av tassar och lite borstning fick hon med...

Nu ska jag njuta av fredagskvällen, gör det Ni med, där ute!

Ha det bäst!

Av sheltiedagar - 8 juli 2011 22:02

... nää! Har inte spenderat så mycket tid framför datan, såklart! Njuter av sommaren som är här. Den är ju så kort, så det gäller att passa på!


Alice har träffat lilla Mixa, och vi tog en liten promanad och tjejerna fick springa lösa och leka! Där har Alice, om ett par månader, en likasinnad, snabb bästis! Så roligt att se dem "connecta" på en gång. Märkligt att Sheltiesar verkar finna varandra, på en gång, inga konstigheter eller krusiduller. De läser av varandra på en sekund och sedan faller allt på plats... Kul att se!


Alice har även varit en del i hamnen, då vi köpt en båt, som vi sänkte till botten, samma dag som vi sjösatte den. Nåja, det var en träbåt, och även fast vi aldrig haft båt förut, förstod vi att den skulle ta in vatten.... Kanske inte så mycket då, hade vi räknat med. Nu har den svällt till sig och ligger på sin plats. Vi tog en tur igår, underbart!

Alice får stanna hemma under båt-turerna, men hon har varit med när vi bara badat och fikat, iallafall. Bada gillar hon inte, jag har inte  lyckats lura ut henne, mer än att hennes tassar blir blöta.

Hon träffade Atlas där, en mycket bad-glad golden-hane, och trots att han villigt hämtade pinnar som hans husse kastade ut, vägrade hon att ens försöka simma ut, fast hon ville allt, det såg jag!

Sedan när han kom till stranden, racade de loss, och han hade inte ens en suck att hinna ikapp henne! Så oerhört snabb hon är. Stackars Atlas gav till slut upp försöken att hinna ifatt henne, utan ställde sig bara stilla och pep! Då sprang hon fram och hoppade och skällde på honom, att komma igen, inte bara stå där och gnälla! Okej, det kanske var lite dagsformen också som gjorde att han inte orkade, men det såg för kul ut när de kom stormande, och plötsligt, snabbt som vinden vek hon av och gjorde en tvär gir och golden fortsatte rakt fram, som ett ånglok, även fast han insåg att hon redan var på väg åt andra hållet!


Ännu en sommardag börjar gå mot sitt slut, och nu ska jag krypa till kojs! Go kväll på Er, därute!


Ovido - Quiz & Flashcards