sheltiedagar

Alla inlägg den 25 augusti 2011

Av sheltiedagar - 25 augusti 2011 08:15


Jaha, då var det dags igen.

Man har sett björn nära samhället. Jag vet ju att det går björn uppe i militärområdet här i närheten, och man har sett björn tillochmed utefter asfaltsvägen som leder genom området.

Nu har de kommit ännu närmare, nämligen i närheten av motionsslingan som ligger precis nära vårt hem!! De hade tydligen varit in på någon gård också i närheten av Hembygdsgården, huu...

Björnarna har ju setts i småbyarna häromkring de senaste åren, traska in på gårdar och nosa på utemöblerna.

Otäckt tycker jag, de är ju stora rovdjur och uppvisar ett osunt beteende när de helt orädda bara traskar in och nosar på soptunnor och äter av vinbärsbuskar.

För övrigt så har jag kluven åsikt om våra stora rovdjur. Jag är för, att de ska värnas om, och särskilt den sköra vargstammen som finns i vårt land. Nu är jag inte fårbonde i Värmland, och kan kosta på mig att se att de bevaras. Vargen river oftast om natten, då människor är inne. Fårens doft och ljud lockar vargen och tyvärr river de ibland fler än de äter upp, helt enkelt triggade av jaktinstinkten. Men så är deras beteende och bäst att passa på när maten serveras så lättsamt. På morgonen kommer bonden och skådar förödelsen,  det är dock mera sunt att varg river får på natten, än att björn går in på våra gårdar och strövar omkring.

När de drar in i samhällen så har något fel inträffat.

Det är ju inte så ofta som man får höra talas om någon älg som springer genom byarna. Visst inträffar det och såklart så väcker det inte ens i närheten lika stor uppmärksamhet som när björn eller varg gör det. Men man borde väl ändå få höra talas om det, för det är ju trots allt en ovanlig och speciell händelse att sitta med sitt morgonkaffe och titta ut och se en älg betande i trädgården!!

Nä, det är björnar som det rapporteras om, och för ofta för att jag ska tycka det är mysigt. Nalle får stanna i skogen. Punkt!

Nu är bara frågan, var ska vi promenera nu tills Nalle gått i ide?


Ha en underbar dag och titta ut en extra gång genom fönstret den närmaste tiden! Man vet aldrig vem som lufsar runt husen! =)

Ovido - Quiz & Flashcards