sheltiedagar

Alla inlägg den 10 september 2011

Av sheltiedagar - 10 september 2011 19:26

Inte mindre än 9 (!!!) kaninungar har vår fina hane Dimmi blivit pappa till!! Melinda har äntligen fått sina kaninungar, hon ringde idag och berättade, överlycklig!!

Grattis Dimmi, Krita, och såklart matte Melinda!

Nåja, det här inte hans första kull, men aldrig har han fått så många levande ungar!

Om någon vecka när de har kommit ut ur boet och hoppar runt ska grabbarna och jag såklart åka dit och titta!!


Kul! =)

Av sheltiedagar - 10 september 2011 16:50

För några dagar sedan när vi var på promenad så sprang små tjejerna ihop. Inget ovanligt med det, de leker ju alltid och ibland kan det gå hett till kan tyckas. Mest är det lilla Mixa som fått sig en rejäl till-tvålning, men denna gång var det Alice som fick en smäll. Liten börjar bli stor! Hon drog upp bakbenet och hoppade en liten stund på tre ben. Vi kopplade naturligt vis och lät dem sedan gå lugnt. Eftersom Alice nästan omedelbart slutade halta så oroade jag mig inte så mycket.

Häromdagen när vi som vanligt bara var ute här på gården så såg jag rätt som det var att hon åter igen hoppade på tre ben. Hmm... det här var inte bra!

Förmodligen så fick hon en sträckning eller liknande, hon ömmar inte vid beröring eller så, och jag kan inte se någon skada eller något annat fel på varken tass eller ben.

Vi ska iallafall ta det lugnt nu en tid framöver och går koppelpromenader tills vi ser att hon absolut inte visar några tendenser till hälta eller så...


För övrigt så har solen öst över oss hela denna underbara lördag. Nu blir det middag och sedan gräsklippning.


Trevlig helg på Er alla där ute!

Ovido - Quiz & Flashcards